آغاز بهره برداری نسخه جدید دستگاه تصویربرداری میکروسی تی
وزیر بهداشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، محصول محور، با مرجعیت علمی و الگویی برای دانشگاههای دیگر است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده فناوریها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت روز سه شنبه 19 بهمن 1400 با حضور دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر سعید سرکار رئیس پژوهشکده و روسا و معاونین مراکز تحقیقاتی در پژوهشکده فناوریها و تجهیزات پیشرفته پزشکی و مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته بالینی ایران، ضمن بازدید از نمایشگاه دستاوردهای علمی، بهره برداری از نسخه جدید دستگاه تصویربرداری میکروسی تی را در این مرکز افتتاح کرد.
وی با اشاره به پیشرفتهای پزشکی اخیر گفت: ربات جراح، سلولهای بنیادی و تولید داروهای ضد سرطان همگی در سایه تلاش عزیزان انجام شده است و افتخار میکنیم که چنین عزیزانی در دانشگاه هستند. فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران میتواند الگویی برای سایر دانشگاهها باشد.
وزیر بهداشت، مرجعیت علمی را هدف اصلی کشور خواند و گفت: ما میتوانیم مرجعیت علمی داشته باشیم و دانشگاه تهران میتواند این نقش را به عهده بگیرد و برای سایر دانشگاهها الگو شود.
از برنامههای آتی حرکت به سمت دانشگاه بدون دیوار
دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، تولید علم، تولید دانش و دانشگاه کارآفرین را از نسلهای قدیم دانشگاهها خواند و گفت: اکنون زمان آن رسیده که دانشگاهها اجتماعی شوند و درهای دانشگاه به روی مردم گشوده شود.
وی، حرکت به سمت دانشگاه بدون دیوار را از برنامههای آتی عنوان کرد و یادآور شد: هدف اصلی ما در نظام سلامت، خدمت به مردم و افزایش طول عمر افراد بود که ازلحاظ پیشرفت علمی به حد مناسبی رسیدهایم اما هنوز مسئله عدالت در سلامت محقق نشده است.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه جامعه محور
دکتر سعید سرکار رئیس پژوهشکده فناوریها و تجهیزات پزشکی با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری مدظله از جامعه علمی و دانشگاهی کشور و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی گفت: حقیقتا جز دانشگاه چه کسی میتواند متولی اقتصاد مقاومتی که رکن اصلی آن اقتصاد دانشبنیان است شود. تلاش برای توانمندسازی فارغالتحصیلان، ارتباط دانشگاه با صنعت و ایجاد اشتغال برای متخصصین از مهاجرت نخبگان میکاهد و پاسخگوی دغدغههای مقام معظم رهبری است. متولیان امر، شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد علمی نخبگان، وزارت علوم، وزارت بهداشت و ... باید به این مطالبات توجه و در راستای تحقق آن اقدام کنند. این رهنمودها و مطالبات بهحق مقام معظم رهبری بایستی یکی از اهداف کلان آموزش عالی کشور شود.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم در افقی 30 ساله به مرجعیت علمی جهان برسیم باید از امروز آغاز کنیم. باید تلاش کنیم در محافل علمی معتبر بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم و منشا خیزش علم و فناوری در جهان شویم. با انتشار مقالات برجسته علمی در نشریات معتبر جهانی مثل نیچرز، ساینس و ...، با ارائه نظریات علمی جدید به جهان؛ بعلاوه باید از ظرفیت جذب دانشجویان بینالمللی و توسعه صنعت گردشگری سلامت هم بهخوبی استفاده کنیم.
دکتر سعید سرکار شرکت های دانشبنیان را حلقه ارتباطی دانشگاه و صنعت نامید و با معرفی دستاوردهای منحصربهفرد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این حوزه تصریح کرد: من خوشحالم از اینکه امروز دانشجویان و فارغالتحصیلانی در این دانشگاه داریم که هم دانا و هم توانا پرورشیافتهاند. در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان مصداق بارز یک دانشگاه جامعهمحور با 32 شرکت دانشبنیان هم به تولید ثروت کمک میکند و هم در خدمت جامعه است. این در حالی است که با اشتغالزایی حدود یک هزار متخصص در این شرکتها به کاهش مهاجرت مغزها نیز کمک کرده است. محصولات این شرکتها که شامل دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکیهای تک هست به 22 کشور دنیا صادر میشود که یک افتخار ملی است.
ارسال به دوستان