اخبار/ RCBTR
دسامبر 13, 2020

افتتاح مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح شد؛دکتر ستاری: مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی نمونه بارز پیوند نوآوری‌های دانش‌بنیانی به حوزه تجهیزات پزشکی است.

مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی در پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی با هدف ایجاد فضایی مناسب برای ارائه آموزش‌های تخصصی به دانشجویان پزشکی 23 آذر 99 افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دکتر علی‌اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر سعید سرکار رییس پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی و دکتر علیرضا میرباقری رئیس این مرکز افتتاح شد. مرکزی برای ارائه آموزش‌های تخصصی به دانشجویان پزشکی و کادر آموزشی بیمارستان‌ها. در این مرکز تجهیزات پزشکی که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و تولید شده است در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
دکتر ستاری در آیین افتتاحیه این مرکز فرمودند: باید نیازهای فناورانه بخش آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی را به دانش‌بنیان ها ارائه کنیم تا از توانمندی آنها برای تولید بومی این محصولات بهره ببریم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی فضایی مناسب برای ارائه آموزش‌های تخصصی به دانشجویان و فراهم کردن شرایط تعامل میان کادر درمان و دانشجویان در حال آموزش فراهم می‌کند.
تأکید بر بازنگری کرویکولوم های آموزشی
دکتر علی‌اکبر حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت نیز با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته در این مرکز گفت: نگاه شما به حوزه سلامت و پزشکی تحول زا بوده است.
وی بازنگری کوريکولوم های آموزشی را در نهادینه شدن فعالیت‌های این مرکز ضروری دانست و گفت: برای جا افتادن این مرکز لازم است؛ سیاست‌گذاری‌ها تغییر و انقلابی در کریکولوم های آموزشی به وجود آید تا کشش درونی در بخش‌ها و بیمارستان‌ها ایجاد شود.

حمایت دانشگاه از فعالیت‌های مرکز آموزشی مهارت‌های پیشرفته بالینی
دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه نیز با قدردانی از حمایت‌های دکتر ستاری و تلاش‌های دکتر سرکار در راه‌اندازی این مرکز گفت: دانشگاه همواره نقش تسهیل گر را داشته و هیچ مانعی برای پژوهشکده ایجاد نمی‌کند ، در این دوره به‌عنوان رئیس دانشگاه از هر نوع فعالیت مرکز حمایت می‌کنم و به شما توصیه می‌کنم برای توسعه بیشتر فعالیت‌های خود بستر دانشگاه، بیمارستان‌ها و بخش‌ها را در نظر بگیرید و ارتباط بیشتری با دانشکده پزشکی و معاونت آموزشی برقرار کنید تا آنان نیز بتوانند به فعالیت‌های شما کمک کنند.

روند اجرای دوره‌های مهارت افزایی پیشرفته بالینی
دکتر سرکار رییس پژوهشکده، روند اجرای دوره‌های مهارت افزایی پیشرفته بالینی را تشریح کرد و گفت: این دوره‌ها در سه سطح برون تن شامل کلاس‌های مبانی اولیه، مهارت افزایی در محیط مجازی و احشا برون تن یا مصنوعی، سطح پیش بالینی شامل مهارت افزایی روی جسد و حیوان زنده و همچنین سطح بالینی شامل مشاهده عملکرد بالینی استاد و عملکرد بالینی مهارت آموز زیر نظر استاد ارائه می‌شود.
وی با قدردانی از حمایت‌های دکتر ستاری گفت: این مرکز با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، می‌تواند مراکز مهارت افزا را در سه سطح، برای دانشگاه‌های منتخب کشور و دیگر کشورها ایجاد کند.

درباره مرکز آموزشی مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران
مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران (IACT) به‌عنوان اولین مرکز آموزشی با مأموریت معرفی قابلیت‌ها و ترویج تجهیزات پیشرفته پزشکی ساخت ایران و آموزش و مهارت افزایی کادر درمانی کشور تأسیس‌شده است. در این مرکز دو نوع تجهیزات پزشکی در حوزه «شبیه‌سازهای پبشرفته بالینی و جراحی» و «تجهیزات پیشرفته پزشکی برای ارائه آموزش‌های تخصصی» وجود دارد. همه این تجهیزات توسط شرکت های دانش بنیان و فناوران ایرانی طراحی و ساخته شده است‌. همه مراحل آموزشی هم توسط جراحان برجسته و اساتید دانشگاه تهران ارائه می‌شود تا دانشجویان در کنار آشنایی با تجهیزات پیشرفته پزشکی ایران‌ساخت از تجربیات این افراد هم بهره‌مند شوند.
درحال حاضر 15 تجهیزات پیشرفته پزشکی این مرکز شامل سامانه راهبری جراحی مغز، سامانه جراحی رباتیک سینا، سامانه راهبری بیوپسی مغز، سامانه آموزشی جراحی رباتیک مدل فلکس، شبیه‌ساز جراحی رباتیک مدل مستقل، ربات دستیار جراح در جراحی لاپاراسکوپی انفرادی مدل بدساید،شبیه ساز عملهای جراحی خلفی چشم،شبیه ساز آموزش جراحی لاپاراسکوپی انفرادی ،شبیه ساز آموزش تزریقات و بیحسی نخاعی،سامانه تشخیص غددلنفاوی درگیر سرطان،پروب تشخیص مارجین سرطانی،دستگاه کاپیلاروسکوپ،میکروسکوپ پلاریزان،شبیه ساز سه بعدی آموزش مهارتهای بالینی می باشد.