مجله آنلاین/ RCBTR
آوریل 29, 2020

برترين دانشگاه ها و موسسات پژوهشي ايران در رتبه بندي سايماگو

رتبه بندي سايماگو براي سال 2020 منتشر شد كه در اين رتبه بندي 157 دانشگاه و موسسه پژوهشي از جمهوري اسلامي ايران حضور دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، نظام رتبه بندي سايمگو يا رتبه بندي SCImago توسط گروه پژوهشي به همين نام در دانشگاه گرانادا در اسپانيا انجام مي شود كه براساس تعداد مقالات علمي موسسات آموزش عالي كشورهاي مختلف موجود در بانك اطلاعاتي اسكوپوس آن ها را ارزيابي و رتبه بندي مي كند.

در اين رتبه بندي از سه شاخص تحقيقات و نوآوري و اجتماعي به صورت تركيبي استفاده شده و شاخص تحقيقات 50 درصد و شاخص نوآوري 30 درصد و شاخص اجتماعي 20 درصد وزن دارند.

در رتبه بندي جامع 157 موسسه آموزشي و پژوهشي از جمهوري اسلامي ايران حضور دارند كه به ترتيب 10 موسسه اول ايراني حاضر در اين رتبه بندي دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي، دانشگاه علوم پزشكي مشهد، دانشگاه علوم پزشكي تبريز، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه صنعتي اميركبير، دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه علوم پزشكي شيراز و دانشگاه علم و فرهنگ هستند.

به 10 موسسه آموزشي و پژوهشي ايراني حاضر در رتبه بندي 2020 سايماگو (رتبه جامع)

در شاخص تحقيقات تأثير عادي، تعالي با رهبري، خروجي، رهبري علمي، مجلات متعلق به خود، مجلات خود، برتري، انتشارات با كيفيت بالا (Q1)، همكاري بين المللي، دسترسي باز و مجموعه استعدادهاي علمي در نظر گرفته مي شود. در شاخص نوآوري دانش نوآورانه، ثبت اختراعات و تأثير فناوري در نظر گرفته شده و در شاخص اجتماعي نيز استانداردهاي چندگانه، لينك هاي ورودي و اندازه وب سايت مدنظر بوده است.

در اين بررسي مجموعه شاخص ها به صورت تركيبي ديده شده اند. براي اهداف رتبه بندي، محاسبه هر سال از نتايج به دست آمده در طي يك دوره 5 ساله به پايان مي رسد كه دو سال قبل از چاپ اين رتبه بندي است. به عنوان مثال، اگر سال انتشار سال 2020 باشد، نتايج مورد استفاده نتايج مربوط به دوره 5 ساله 2014-2018 است. تنها استثناء در مورد شاخص هاي وب سايت است كه فقط براي سال گذشته محاسبه شده است.

معيار اين است كه كه مؤسسات حداقل 100 اثر را در پايگاه داده scopus در طول سال گذشته در دوره زماني انتخاب شده منتشر كرده اند. منبع اطلاعات مورد استفاده براي شاخص ها براي نوآوري پايگاه اطلاعاتي PATSTAT است. منابع اطلاعاتي كه براي نشانگرهاي وب استفاده مي شود ، Google و Ahref هستند.

براي شناسايي اسناد دسترسي آزاد از بانك اطلاعاتي Unpaywall استفاده شده و براي تعيين استانداردهاي چندگانه شاخص اجتماعي از معيارهاي PlumX و Mendeley استفاده شده اند.